Gevel bekleden met PVC panelen

Gevel bekleden met PVC panelen

Als u uw gevel wilt renoveren is het nemen van hardschuim PVC panelen misschien een goed idee. Hardschuim PVC panelen kunnen over de normale gevel heen worden geplaatst en zijn gemakkelijk zelf te plaatsen. Hoe dit werkt en hoe u dit moet plaatsen leggen wij u hier uit!

Gevelrenovatie en reiniging

Omdat uw huis aan verschillende factoren als regen, zon en harde wind wordt blootgesteld, kan het zijn dat de gevel van uw woning beschadigt raakt. Er kunnen verkleuringen op de muren komen, maar ook kan het voegwerk aangetast worden. Is hiervan sprake bij uw huis? Dan kunt voor gevelrenovatie of reiniging kiezen. Voor de renovatie kunt u kiezen om de voegen te vernieuwen, maar u kunt ook gevelbekleding nemen om uw huis beter te beschermen. Gevelbekleding is in vele materialen te krijgen waarvan één uit PVC hardschuim bestaat. U kunt gevelbekleding zelf plaatsen als u op de juiste manier handelt. Hierover vertellen wij u later verder. Als we het hebben over gevelreiniging, worden de verkleuringen van uw muur afgehaald. Afhankelijk van de hoeveelheid viezigheid is het bijna altijd mogelijk om alle viezigheid van de gevel te verwijderen.

Hoe plaatst u zelf PVC hardschuim panelen?

PVC hardschuim gevelpanelen zijn goed betaalbaar en geven een goede kwaliteit. De panelen bestaan uit PVC hardschuim met daaroverheen een beschermlaag. De panelen zijn in vele verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Zoals eerder gezegd, is het bekleden van uw gevel met panelen makkelijk zelf te doen als u een beetje handig bent. PVC hardschuim panelen kunt u als volgt zelf plaatsen:

Houtwerk plaatsen

Plaats als eerst de houten latten tegen uw gevel aan. Hierop zullen de panelen later worden geplaatst. Plaats de latten verticaal en waterpas vanaf ongeveer 5cm van de vloer af met ongeveer 50cm tussen elke lat.

Startprofiel en randafwerking

Plaats nu het startprofiel onderaan tegen de houten latten aan. Vanaf dit punt zal u de panelen omhoog bouwen. Ook kunt u de randafwerking profielen plaatsen. Deze wordt in de hoek geplaatst en u kunt hier de panelen aan bevestigen.

Panelen bevestigen

Nu kunt u de panelen bevestigen. Bouw van onder naar boven. U kunt elke rij bevestigen met tand- en groefverbindingen op de panelen die daaronder bevestigt zijn. In de handleiding die u bij de panelen zult vinden, zal precies staan welke schroeven u nodig zal hebben.

Schakel een vakman in

Heeft u hulp nodig bij het aanbrengen van gevelbekleding? Pvdv Gevelwerken biedt in dergelijke gevallen uitkomst. Het bedrijf is werkzaam in heel Vlaanderen en levert kwalitatief goed werk op het gebied van gevelbekleding, gevelreiniging & gevelbepleistering. Piet van der Veen heeft ruim 20 jaar ervaring.