Wat zijn betonnen U elementen?

Betonnen U elementen zijn prefab betondelen in een ‘U’ vorm. Ze zijn ontzettend multifunctioneel voor tuintoepassingen; zowel thuis in de achtertuin als in de publieke ruimte. Beton is ook nog eens een weerbestendig product, waardoor de u-delen zeer lang mooi blijven. In dit artikel tref je diverse tips voor hetgeen je allemaal wel niet kunt doen met betonnen u elementen!

U elementen zijn multifunctioneel

Op welke creatieve manieren kun je betonnen u elementen allemaal wel niet gebruiken? Tip: kies voor antracietkleurige betondelen, antraciet geeft een eigentijdse look en feel aan de tuin.

  • Sommige mensen gebruiken betonnen u-elementen voor het creëren van krukjes. Er is namelijk niets eenvoudigers dan het omdraaien van een betonnen u deel, waardoor je direct een moderne betonnen kruk hebt.
  • Stapelen van u delen: door het op elkaar stapelen van betonnen u elementen kun je tal van objecten zelf bouwen. Zo kun je zelf een haardhout-opslag maken voor in de tuin. Stapel een rij u-delen op verticaal op elkaar, waardoor je een kast met vakjes creëert waarin haardhout kan worden opgeborgen.
  • Buitenkeuken vakjes maken. Een buitenkeuken kan snel gerealiseerd zijn. Neem een composiet plank op maat als werkblad, en plaats deze op een rij horizontale betonnen u-delen. Op deze wijze heb je op echt eenvoudige wijze een buitenkeuken-werkblad gemaakt die perfect weerbestendig is.
  • Wil je graag een borderrand maken met zitgedeelte? Voor rechthoekige en vierkante borderranden gebruik je in dat geval betonnen u-delen.

Onderhoud

Beton vergt nauwelijks onderhoud. Beton kan perfect alle weertypen doorstaan, maar kan wel vervuild raken en er kan mosgroei op den duur ontstaan (zeker op vochtige, schaduwrijke plekken). Beton kun je in dat geval reinigen met een hogedrukspuit.