Houtrot uit kozijn verwijderen

Houtrot uit kozijn verwijderen

Houtrot ontstaat vaak door vochtproblemen. Vooral houtrot aan kozijnen is een bekend probleem. Heeft u last van houtrot aan uw kozijnen? Dan is het verstandig om er snel iets aan te doen! Dit om verder houtrot te voorkomen. Wij vertellen u hoe u gemakkelijk zelf houtrot uit uw kozijnen kunt verwijderen.

Wat heeft u nodig?

• Schroevendraaier / bijtel en hamer
• Houtrotstop
• Houtrotvulmiddel
• Plamuurmes
• Schuurmachine

Hoe gaat u te werk?

In slechts 5 stappen heeft u uw kozijnen al verlost van houtrot. Wij hebben de stappen voor u op een rijtje gezet:

Stap 1 – hout wegkrabben
Haal als eerste het verrotte stuk hout weg. U kunt dit gemakkelijk weghalen met een schroevendraaier of een bijtel. Zorg ervoor dat al het verrotte hout is weggehaald, anders kan rottingsproces vanuit binnen verder gaan.

Stap 2 – houtrotstopmiddel
Smeer nu het plek in met houtrotstopmiddel. Deze stap kunt u overslaan, maar als u er bijna zeker van wilt zijn dat uw kozijn niet verder rot, is het zeker verstandig om deze stap wel te ondernemen!

Stap 3 – houtrotvulmiddel
Nu is het tijd voor houtrotvulmiddel. Meng de delen van het houtrotvulmiddel volgens de gebruiksaanwijzing van het middel. Vervolgens kunt u het middel in het gat aanbrengen met een smal plamuurmes. Als het middel in het gat zit, kunt u het vervolgens gladstrijken met een breed plamuurmes. Probeer er zo veel mogelijk voor te zorgen dat overtollig vulmiddel gelijk wordt verwijderd.

Stap 4 – drogen + schuren
Laat nu het vulmiddel goed drogen. Zorg ervoor dat het hout goed is gedroogd voor u verdere stappen onderneemt. Als het middel goed gedroogd is, kunt u de oneffenheden opvullen met plamuur. Dit laat u drogen en nu kunt u het oppervlak gladschuren.

Stap 5 – verf
Als u alle stappen heeft ondernomen kunt u het kozijn weer opnieuw verven. Doe dit door het kozijn goed te schuren, in de grondverf te zetten en vervolgens te verven. Even laten drogen en uw kozijn is weer zo goed als nieuw!

Toch uitbesteden?

Komt u er niet helemaal uit als het gaat om het weghalen van houtrot? Of heeft u vrijwel geen tijd? Raadpleeg onze partner Houtens Klussen & Timmerwerken. Zij staan voor u klaar.