Schilderen in de zomer: de voordelen

Schilderen in de zomer

Schilderen is een klus die vaak door mensen zelf wordt gedaan. Het is niet te moeilijk en leuk om te doen. Als je buiten gaat schilderen wil je natuurlijk wel dat het mooi weer is en de omstandigheden dit toe laten. Het is daarom vaak het beste om in de zomer te gaan schilderen. Zolang je niet schildert boven de 25 graden Celsius is dit altijd goed te doen.

Op deze pagina vertellen we je over de voordelen die het schilderen in de zomer met zich mee brengt.

Laagste kans op slechte weeromstandigheden

In de zomer is de kans het laagst op slechte weersomstandigheden. Denk hierbij aan regen en harde wind. Het is in de zomer vaak mooi weer met af en toe een regenbui, maar dit is lang niet zo vaak als in de andere seizoenen.

Let bij goed weer wel op dat je probeert om zoveel mogelijk in de schaduw te schilderen. Als je in de zon schildert is de kans groot dat er blaasjes en schroeien ontstaan.

Grootste kans op de juiste temperaturen

De ideale temperatuur om te schilderen is tussen de 5 en de 25 graden Celsius. In de zomer is het vaak tussen de 18 en 22 graden Celsius met heel af en toe een uitschot boven de 25 graden Celsius. Maar het is nooit kouder dan 5 graden Celsius in de zomer.

Let bij warm weer goed op de luchtvochtigheid. Hoe warmer het buiten is hoe hoger de luchtvochtigheid. Hoge luchtvochtigheid kan problemen in de hechtingen van de ondergrond veroorzaken.

Het lekkerst om zelf te genieten

Het is in de zomer gewoon het mooiste weer om lekker buiten te klussen. Het is vaak warm, er is weinig regen en harde wind en de zon is er bijna altijd bij! Met dit weer zijn veel mensen buiten en hebben ze vaak meer zin om ook buiten te gaan klussen in plaats van binnen.

Lees hier meer over geschikt schilderweer en kom alles te weten over wanneer je kunt gaan schilderen!