Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

Veel mensen hebben het idee dat vloerisolatie hetzelfde is als kruipisolatie. Dit is echter niet waar. Vloerisolatie gaat vooral om warmte binnen te houden, maar kruipruimte isolatie is vooral bedoeld om vocht en schimmelproblemen binnenshuis te voorkomen. Wanneer is het een goede optie om uw kruipruimte te isoleren? En kun je de isolatie ook zelf plaatsen? Wij vertellen het in dit stappenplan!

Wanneer is kruipruimte isolatie nuttig?

Heeft u last van vocht in de kruipruimte? Dit kan je merken door bijvoorbeeld een muffe lucht, of optrekkend vocht in uw huis. Bij vochtproblemen in de kruipruimte kan het verstandig zijn om de ruimte te isoleren. Dit omdat vocht en schimmel in de kruipruimte kan zorgen voor gezondheidsproblemen. Ook kan de constructie van je huis aantasten, en de vochtige ruimte is een goede plaats voor ongedierte. Dit is natuurlijk niet wat u wilt! Wil je dit soort problemen voorkomen? Dan is kruipruimte isolatie zeker nuttig!

Zelf plaatsen?

Om kosten te besparen,kan je er voor kiezen om zelf de kruipruimte isolatie te plaatsen. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Wij hebben een stappenplan gemaakt zodat je dit gemakkelijk zelf doet!

Stap 1 – Toegankelijkheid kruipruimte

Controleer als eerste de toegankelijkheid van de kruipruimte. Is hoogte van de ruimte hoger dan 40 cm, dan kan je zelf je isolatie plaatsen. Dit omdat je zo nog werkruimte hebt om de isolatie te plaatsen. Is dit niet het geval? Dan kan je het beste de isolatie laten plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf.

Stap 2 – Materiaal

Kies het materiaal dat je wenst. Je kunt er voor kiezen om isolatieparels of chips te plaatsen, maar er kunnen ook isolatiematrassen worden geplaatst. Op de verpakking van het isolatiemateriaal staat vaak een instructie van hoe het materiaal wordt toegepast. Let op dit is belangrijk!

Stap 3 – Toepassen

Heb je het isolatiemateriaal binnen? Dan kan je beginnen met het toepassen. Kijk goed op de verpakking hoe het materiaal moet worden geplaatst en zo kunt kan je gemakkelijk de vloer isoleren. Afhankelijk van de oppervlakte, is de klus vaak binnen een dag gedaan.

Niet zelf?

Heb je toch niet de behoefte om het isolatiemateriaal zelf te plaatsen? www.wtisolatie.be is een gespecialiseerd isolatiebedrijf met ruime ervaring in het isoleren van je kruipruimte. WT Isolatie helpt je graag!