Zelf uw wc ontstoppen

Zelf uw wc ontstoppen

Een verstopte wc, erg vervelend, maar u kunt het probleem vaak gemakkelijk verhelpen of zelfs voorkomen. Wij geven u een aantal tips om uw wc te ontstoppen.

Tip 1 – Spoel niet te vaak door

Als u merkt dat uw wc verstopt is, is het verstandig om niet te vaak door te spoelen. Doet u dit wel, dan kan het zijn dat de wc pot overstroomt, doordat er te veel water in de pot zal blijven zitten.

Tip 2 – Rubberen handschoenen

Rubberen handschoenen zijn niet noodzakelijk bij het ontstoppen van uw wc, maar het is zeker handig om hier wel gebruik van te maken. Dit omdat een wc niet altijd de meest hygiënische plek in uw woning is, en omdat u zo soms het probleem met uw handen kunt verwijderen.

Tip 3 – Plopper

Vaak is een plopper een goede manier om een verstopping te verhelpen. Bij het gebruik van een plopper, moet u er om denken dat u een plopper gebruikt van rubber. Om de plopper beter te laten werken kunt u eventueel het rubber zachter te maken door er heet water over heen te gieten. Druk de plopper met veel kracht, maar langzaam naar beneden. Zo ontstaat er druk en is de kans groot dat de verstopping zal verdwijnen.

Tip 4 – IJzerdraad

Verstoppingen die zich aan het begin van de afvoer bevinden, kunnen soms gemakkelijk met stevig ijzerdraad verwijderd worden. Met het ijzerdraad kunt u in de afvoer heen en weer bewegen met een ronddraaiende beweging. Als u nu geluk heeft, is de verstopping zo gemakkelijk opgelost!

Tip 5 – Ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is in principe hetzelfde idee als het ijzerdraad. Het verschil is dat een ontstoppingsveer voor verstoppingen is die zich verderop in de afvoer plaatsvinden. Een verstoppingsveer is een lange veer die gemakkelijk met de bochten van de afvoer meebeweegt. Met de ontstoppingsveer kunt u de verstopping wegduwen.

Een loodgieter inschakelen

Heeft u liever geen vieze vingers? Schakel dan een vakman in om de verstopping van uw WC te verhelpen. Een loodgieter kan u hierbij van dienst zijn. De vakmannen van Eteb bieden uitkomst als het aankomt op het ontstoppen van uw toilet. Het bedrijf is snel ter plaatse en heeft de materialen in huis om uw riool op efficiënte wijze te ontstoppen.